Nazmi Elibol
Tanınmış Sporcular (Futbolcular)

1946 yılında Aksaray’ın Delihebil köyünde doğdu. 1953 yılında Aksaray’a göç etti. Aynı yıl Aksaray Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenime başladı. Öğrenime başladığı ilk yıldan itibaren futbol oynamaya başlamıştır. Bunun en büyük sebebi, okula bitişik olan ortaokul sahası olmuştur. İlkokul yılları çevredeki büyük sporcuları seyretmekle ve kâğıttan yaptıkları top ile okul bahçesinde oynamakla geçmiştir.

Ortaokulda futbola daha çok ilgilenmeye başlamıştır. O dönemde Beden Eğitimi dersleri için spor ayakkabısı aldırıldığından futbol oynayabilmek için bez ayakkabı sahibi olmuştur. Aksaray Gençlik Kulübü’nde futbol oynayan futbolcuların idmanlarına giderek kale arkasına giden topları toplamış ve maçlarda eksik olanın yerine oyuna girmiştir. Aksaray Spor’da santrafor olarak futbol oynamıştır. Aksaray Gençlik Spor Kulübü’nün önemli maçlarında takviye olarak sahaya çıktı. Oto Yıldırım Spor Kulübünde son zamanlarında formasını giydi. 2 profesyonel lig takımlarından Güneş Spor’da futbol oynamıştır. Daha sonra Ereğli Spor’da transfer oldu. Futbolu bıraktıktan sonra 1977 yılında Aksaray Spor’da antrenörlük yaptı. 1980 yılında Niğde Gücü Spor Kulübü’nün antrenörü oldu. Aynı yıl Bölge Amatör Kulüpleri Şampiyonasında bu takımı şampiyon yapmıştır.

Yazar: Öğr. Gör. Ali Rıza ATICI

Anahtar Kelimeler: Aksaray, Tanınmış Sporcular, Futbolcular, Nazmi Elibol.