Aksaray Spor Tesisleri

Aksaray’da bulunan futbol sahası 10, spor salonu 7, tenis kortu 2, paralimpik oyunlar hazırlık merkezi, stadyum, gençlik merkezi, güreş eğitim merkezi, açık spor tesisi, yüzme ve okçuluk tesisleri 1’er adettir. Türkiye’nin ilk ve tek Paralimpik Olimpiyat Oyunları Hazırlık Merkezi Aksaray ilinde kurulmuştur. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bu birim Türkiye’de engelli sporunun gelişimine önemli katkı yapmaktadır. Paralimpik oyunlar hazırlık merkezinde kamp yapan bedensel engelliler ampute futbol milli takımı 2017 yılında Avrupa Şampiyonu olmuştur. Ayrıca yine Paralimpik oyunlar hazırlık merkezinde kamp yapan görme engelliler B1 futbol takımı da 06-16 Nisan 2018 tarihleri arasında Arjantin’de yapılan Dünya Gençler Futbol şampiyonasına katılmıştır. Merkez; tüm engelli milli takım sporcularına ve milli takım kamplarının olmadığı zamanlarda, tüm engelli sporcularımıza ve engelli spor kulüplerimize hizmet vermektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız projelerinden biri olan ve Aksaray’a yapılacak en büyük spor yatırımlarından biri olan Sporcu Fabrikası için çalışmalar başlamıştır. Aksaray’da şampiyon sporcuların yetişmesi ve sporcuların daha iyi şartlarda antrenman yapmaları için düşünülen tesiste güreşten jimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonlarda yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabilecektir. Aksaray ili, 2018 yılında yapımı başlanan sporcu fabrikasının tamamlanmasıyla takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri aynı anda gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Aksaray Üniversitesi Spor Tesisleri’nde; 1 adet kapalı spor salonu, 5 adet açık basketbol sahası, 4 adet açık tenis kortu, 1 adet açık halı saha, 1 adet yüzme havuzu, 1 adet veledrom, 1 adet sentetik yüzeyli atletizm sahası bulunmaktadır. Tesis sayısının artması ile bölgenin spor altyapısını güçlendirilmesi ve spor başarılarının artmasının sağlanması planlanmaktadır.

Yazar: Öğr. Gör. Okan KAMİŞ

Anahtar Kelimeler: Aksaray, Spor Tesisleri, Üniversite Spor Tesisleri.